VITAMIN D3

Vitamin D3 je v maščobi topen vitamin, ki telesu pomaga absorbirati kalcij in fosfor. Ustrezna količina vitamina D, kalcija in fosforja je pomembna za izgradnjo in ohranjanje močnih kosti. Nizke ravni vitamina D povzročajo depresijo, utrujenost in mišično oslabelost. Sčasoma lahko pomanjkanje vitamina povzroči šibke kosti, rahitis pri otrocih in osteoporozo pri odraslih. Raziskave kažejo, da lahko pomanjkanje vitamina D poveča možnosti za srčno bolezen, možgansko kap, krvni pritisk in srčni napad. Strokovnjaki so povezali nizko raven vitamina D tudi z nastankom in napredovanjem multiple skleroze, revmatoidnim artritisom, sladkorna boleznijo tipa ena in vnetjem črevesja.

Vitamin D pomaga nadzorovati, koliko kalcija in fosfata absorbirate iz hrane. Kalcij je nujen za zdravje kosti. Fosfat je potreben za zdrave kosti, zobe, mišice, živce in osnovne telesne funkcije. Raziskave kažejo, da dodatki vitamina D3 povečajo raven vitamina D, ta pa krepi imunski sistem, kosti in mišice, izboljša razpoloženje (slabe prehranjevalne navade, manj časa zunaj), zmanjšuje vnetje (tudi astmo, različne alergije, atopijo in ekcem) in izboljša delovanje srca.

Nekateri posamezniki, ki morda potrebujejo dodaten vitamin D so lahko starejši odrasli, ljudje s temnejšo kožo, ljudje s povišano telesno težo (ali tisti, ki so imeli operacijo želodčnega obvoda), ljudje z boleznimi kot so fibroza, Crohnova bolezen ali bolezen jeter. Simptomi pomanjkanja vitamina D lahko vključujejo utrujenost, slabši spanec, bolečine v kosteh, depresija ali občutek žalosti, mišična oslabelost, izguba apetita in padec imunskega sistema.

Hrana morda ni najboljši vir tega vitamina, zato so prehranska dopolnila najlažji način, da vsak dan vnesete dovolj vitamina D3. Študije kažejo, da povečajo D3 enako dobro kot sončna svetloba in hrana. Jesen in zima sta ključni pri okrepitvi imunskega sistema, saj so v tem času na pohodu različni virusi in obolenja. Toplo priporočamo kapsule  IMMUNO BOOSTER kot izhodišče za najboljše naravno zdravilo, s katerim boste svoje ravni vrnili v normalno stanje. Dve kapsuli vsebujeta 30mcg vitamina D3,  dnevni odmerek, ki ga je leta 2012 določila EFSA znaša 800-1000 mednarodnih enot D vitamina, kar je približno 20-25mcg, za dobro delovanje imunskega sistema in zmanjševanja  drugih bolezni pa svetujemo vnos 2000 mednarodnih enot dnevno (približno 50mcg), ne sme pa presegati 100mcg.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja