AMERIŠKI SLAMNIK

Skupno obstaja devet vrst ameriškega slamnika, v rastlinskih prehranskih dopolnilih pa se uporabljajo samo dve vrste – škrlatni ameriški slamnik (Echinacea purpurea) in ozkolistni ameriški slamnik (Echinacea angustifolia.) Pogosto je zasajen v vrtovih in parkih kot okrasna rastlina.

Je medicinsko priznano zelišče, ki spodbuja delovanje imunskega sistema, pomaga pri prehladu, gripi, okužbi dihal in zahvaljujoč protivnetnemu učinku pomaga tudi pri drugih zdravstvenih težavah. Uvrščamo ga v družino košaric – koškasta socvetja, podobna kamilici. Čeprav v farmaciji in zdravstvu ni konkretnih dokazil, ga največkrat uporabljamo za zdravljenje običajnega prehlada, nekatere raziskave pa kažejo, da ima v obliki dopolnil tudi mnoge druge prednosti.

Indijanci so ameriški slamnik uporabljali kot zdravilo več kot 400 let, za zdravljenje ran in infekcij, torej kot »rastlino ki zdravi vse.« Kasneje so ga ljudje uporabljali za zdravljenje škrlatinke, sifilisa, malarije, zastrupitev krvi ipd. Danes se med drugim uporablja tudi uporablja kot prehransko dopolnilo. Čeprav ga največkrat najdemo v obliki kapsul, se rastlina lahko nahaja tudi v čaju, soku in kremi. Vsebuje več kemikalij, ki spodbujajo telesno zdravje. Znanstveniki verjamejo, da zlasti dve kemikaliji – polisaharid in glikoprotein pospešujeta delovanje imunskega sistema, ta pa skrbi za zdravje telesa in odganja bakterije, ki povzročajo vnetje.

Standardne priporočene dnevne porcije niso določene, to pa v glavnem zato, ker ga poznamo v različnih oblikah prehranskih dodatkov. Držite se navodil, ki se nahajajo na etiketi, ali pa se posvetujte z zdravnikom pred uživanjem. Če imate občutljiv želodec, pa ga jemljite z veliko vode in med obrokom.

Pripravki iz ameriškega slamnika, tako tinkture ali čaji, kot kapsule so med najbolj prodajanimi zdravili in prehranskimi dopolnili iz rastlin brez recepta. Torej, če želite na naraven način nadgraditi vaš imunski sistem, se izogniti prehladu in ohraniti fizično zdravje, potem je IMMUNO BOOSTER prava rešitev, saj ena porcija oz. dve kapsuli vsebujeta 300g škrlatnega ameriškega slamnika. Učinkuje tudi proti virusom prehlada, med drugim tudi na virus, ki povzroča bolezen COVID-19.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja